Mobility Challenge

Op 6 september start de Mobility Challenge: een prijsvraag voor het basis- en voortgezet onderwijs. De provincie Noord-Brabant daagt álle scholen (BO en VO) uit om creatief aan de slag te gaan en na te denken over de toekomst van mobiliteit. De prijsvraag loopt tot en met 6 oktober.

mobility 1
mobility 2.png

Mobiliteit verandert snel. Er zijn al zelfrijdende auto’s, supersnelle fietsen, drones die pakjes afleveren en nog veel meer. De provincie wil graag met scholen en leerlingen in gesprek over de toekomst van mobiliteit. Hoe denken zij dat leerlingen in 2030 naar school gaan? Hoe verplaatsen zij zich dan naar sport, vrienden of feestjes? Wat denken zij dat zij nodig hebben om op een slimme manier van A naar B te komen? We zijn reuze benieuwd naar hun ideeën voor de toekomst.

wat wij vragen

Toekomstideeën kunnen op veel manieren vorm krijgen, dus dat laten we volledig vrij. Een collage, bouwwerk, tekening of vlog, het kan allemaal! We vragen alleen een foto of filmpje van het resultaat. Inleveren kan tot en met 6 oktober. De winnaars worden bekend gemaakt door de gedeputeerde van mobiliteit en samenwerking, Christophe van der Maat. Dat gebeurt tijdens de Dutch Design Week in oktober 2017.

bekijk hier het filmpje van de gedeputeerde >

wat er te winnen valt

Deelnemers aan de Mobility Challenge maken kans op een drone, een 3D-printer of een andere prijs naar keuze ter waarde van 1.000 euro. De gedeputeerde komt met een Mobility College naar de winnende klas/school toe om met de leerlingen in gesprek te gaan over de toekomst van mobiliteit. In overleg met de school wordt daarvoor een passend moment bepaald.

meedoen

Scholen bepalen zelf hoe ze met de prijsvraag meedoen. Toelichting, lesmateriaal en docentenhandleiding staan onderaan deze pagina. Zorg in elk geval dat de inzending uiterlijk 6 oktober bij de provincie Noord-Brabant is ingeleverd. Dat kan per e-mail.

stuur de inzending in >

deelname-bestanden

maatschappelijke dialoog

De Mobility Challenge maakt deel uit van de maatschappelijke dialoog over ‘de toekomst van mobiliteit in Brabant’. Een jaar lang is de provincie in gesprek met inwoners, marktpartijen, kennisinstellingen en overheden. De provincie gebruikt alle reacties om haar koers en ambitie te bepalen.

meer weten over de Mobility Challenge: stuur een e-mail aan de provincie >