Kom naar het race event Right on Track in Oss

Er is zaterdag 21 april een race event in Oss: Right on Track. Wethouder Wagemakers opent het evenement op parkeerterrein De Wal met een interview met zesvoudig motorrace-kampioen Arie Vos.

Het evenement begint om 12 uur en duurt tot 17 uur. Het wordt gehouden in het kader van de provinciale campagne NUL verkeersdoden, dat dit jaar snelheid centraal stelt. VVN afdeling Maasland is de organisator en doet dat samen met de gemeenten Oss en Bernheze en enthousiaste sponsoren.

Grote prijzen

‘Right on Track’ verwijst naar een juiste manier om de weg op te gaan, met een knipoog naar een race track. Er zijn grote prijzen gesponsord door lokale ondernemers. Uiteraard moeten deelnemers hier wel iets voor doen. Door het invullen van de quiz of deel te nemen aan het bandenwisselspel, maak je kans op mooie prijzen.

Diverse acts

Het evenement is voor de doelgroep 16+, maar er zijn voor heel het gezin activiteiten. Je kunt met gridgirls op de foto, op een winnaarspodium staan, racesimulators uitproberen en deelnemen aan het F1 bandenwisselspel in de pitstop. Je naam komt dan met jouw snelheid op een scorebord te staan. En: stap in de kantelsimulator en leer jezelf ondersteboven uit een auto te bevrijden. Aanschouw een demonstratie van de brandweer waarbij ze iemand uit een autowrak redden. Leer je remafstand inschatten bij verschillende snelheden. Om maar wat acts te noemen.