Fluor-actie in Breda

14 november 2017

Als je donkere kleding draagt, ben je pas vanaf 20 meter zichtbaar. Met lichte kleding vanaf 50 meter, met reflectie al vanaf 150 meter. Zorg dus dat je zichtbaar bent! Daaraan besteden ze in Breda aandacht tijdens de Fluorweek van 20 tot en met 24 november.

Tijdens de Fluorweek gaan basisschoolkinderen zo opvallend mogelijk gekleed. Dat doen ze met reflecterende of fluorescerende elementen aan hun tassen, jassen of schoenen. De scholieren krijgen ook een reflecterende armband en reflecterende stickers. Alle 35 BVL-scholen uit Breda, Bavel, Ulvenhout, Teteringen en Prinsenbeek doen mee.

fluor actie

aftrap 20 november

Dirk van Veen school, Laan van Mecklenburg 30, Breda

Verkeersambassadeur Jan Willem Stoop, wethouder in Breda, trapt de Fluorweek officieel af. Hij onthult de spandoeken die de scholieren zelf hebben ontworpen. De kinderen dragen zo opvallend mogelijke kleding en krijgen reflecterende armbanden. Aansluitend is een fietsverlichtingscontrole met medewerking van de Fietsersbond afdeling Breda.

afsluiting 24 november

basisschool de Werft, Raaimoeren 21, Breda

Alle klassen krijgen de opdracht om een ludieke actie te bedenken. Hoe kun ervoor zorgen dat je zo goed mogelijk zichtbaar bent in het donker? Elke klas krijgt een paar fluorescerende hesjes, in de middenhal van de school komt een heus fietspad. Per groep presenteert een aantal leerlingen de ideeën van hun klas. Als beloning krijgen de kinderen de reflecterende armbanden.