18 fietsen verdiend

Lopen, fietsen, steppen of skaten. Het zijn allemaal manieren om duurzaam naar school te gaan. Bredase basisschoolkinderen deden dat tijdens de Groene Voetstappenweek maar liefst 21.978 keer en spaarde zo 9 fietsen bij elkaar. De gemeente verdubbelde dit aantal naar 18 fietsen.

De Groene Voetstappenweek was van 27 september tot en met 1 oktober. Veertien basisscholen in Breda deden mee aan deze landelijke actie die leerlingen stimuleert om te voet of op de fiets naar school te gaan. Per dag dat de kinderen op een duurzame manier naar school gaan, verdienen zij één ‘Groene Voetstap’. De gemeente Breda had al toegezegd per 2500 Groene Voetstappen één fiets te doneren aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda voor de actie ‘Breda Fietst voor Breda’. Het fonds verdeelt de fietsen onder kinderen van wie de ouders/verzorgers zich geen fiets kunnen permitteren.

Verrassing

In totaal wisten Bredase leerlingen 21.978 van deze stickers bij elkaar te sparen. Dat staat gelijk aan maar liefst 9 fietsen. Wethouder Boaz Adank ging vrijdag langs bij basisschool De Boomgaard om alle Groene Voetstappen namens het gemeentebestuur in ontvangst te nemen. Deze zijn door de Kinderraad van de basisschool aan hem overhandigd. Hij kwam echter nog met een leuke verrassing: de gemeente verdubbelt het aantal fietsen namelijk naar 18 fietsen. Daarmee krijgen t2 keer zoveel kinderen nu een fiets.

De komende periode gaan nog meer Bredase scholen de duurzame verplaatsingen meten en Groene Voetstappen sparen voor Breda fietst voor Breda. Ook deze voetstappen worden nog aangeboden aan de wethouder en ingeruild voor fietsen.