BVL onderwerp van gesprek op scholen

BVL-bijeenkomst Berheze-Oss

VVN afdeling Maasland hield op 14 maart de jaarlijkse BVL-informatieavond. Quick, de mascotte van VVN afd. Maasland, heette de genodigden van harte welkom.

Tijdens deze avond presenteerde BVL-projectleier Rian Snijder wetenswaardigheden over het BVL en het DAP en ging Joost Willemsen (politie team Maasland) in gesprek met de aanwezigen over een veilige schoolomgeving. Daarnaast presenteerde VVN Maasland al hun materialen en projecten waar scholen van gebruik kunnen maken. Voor BVL-scholen in Oss en Bernheze is dat gratis, andere scholen betalen daar een vergoeding voor.

Tips en tops delen

VVN-secretaris Jan van den Heuvel deed een uitdrukkelijk beroep op de scholen om goede suggesties te geven voor nieuwe projecten. De afdeling wil graag meer vraaggericht gaan werken. Dat was niet tegen dovenmansoren. Onder de vijftig aanwezigen (verkeerscoördinatoren van scholen, verkeersouders, politiemensen, beleidsambtenaren en de wethouder mobiliteit van de gemeente Bernheze) ontstond een mooi gesprek waar iedereen een voordeel mee kon doen. Tips en tops van scholen zijn volop gedeeld.

Daarna kon iedereen, onder het genot van een drankje en een hapje, bij de aanwezige projectleiders informatie krijgen en vragen stellen over de diverse projecten. "Wij kijken terug op een betekenisvolle en zeker ook gezellige avond. En we denken dat onze gasten het daar mee eens zijn", aldus Jan van den Heuvel.