DAP nieuws (4)

Hoe bewijs je dat een ouder een verkeersouder is?

We vullen de kennisbank continu aan. Zoals nu, met informatie hoe de school kan bewijzen dat er een verkeersouderabonnement is afgesloten bij Deel A, vraag 3 ‘De school heeft de verkeersouder (gratis) aangemeld bij VVN of een verkeersouderlidmaatschap afgesloten bij VVN.’

2 manieren

De school kan dat bewijs op 2 manieren verzamelen:

  1. De school/verkeersouder kan dit aantonen door naar www.verkeersouders.nl te gaan. Als de verkeersouder zich al eerder op die site gratis heeft aangemeld, kan die op deze site inloggen. Het scherm dat de verkeersouder na inloggen te zien krijgt, kan als bewijs dienen. Van dat scherm kan je een screenshot maken. Afhankelijk van de PC en het toetsenbord waar je mee werkt, kun je de PrtScn-knop gebruiken om een screenshot te maken. Die plak je dan in Paint en slaat het op. Ook kun je met de mobiele telefoon een foto van het scherm maken als dat gemakkelijker is. Via www.verkeersouders.nl kan de verkeersouder zich ook (gratis) aanmelden bij VVN.
  2. De school heeft een verkeersouderlidmaatschap afgesloten bij VVN (goud): toon dit aan door een factuur van dit verkeersouderlidmaatschap van de school toe te voegen of het lidmaatschapnummer te noteren. De factuur en het lidmaatschapnummer kun je bij het VVN Steunpunt Zuid opvragen: telefoonnummer 088-5248850, e-mail steunpuntzuid@vvn.nl.