D'n Opstap winnaar regionale verkeersquiz

Voor een paar uur was Theater de Schalm in Veldhoven het domein van bijna honderdvijftig enthousiaste 7-  en 8ste groepers. Zij streden op woensdagochtend 9 oktober vol overgave voor de titel Beste Verkeersklas van de regio Zuidoost-Brabant (Metropool Regio Eindhoven). Na een spannende finale sleepte de leerlingen van basisschool D’n Opstap de felbegeerde titel, een beker en een bezoek naan het DAF-museum in Eindhoven in de wacht.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseerde deze spannende en leerzame verkeersquiz voor leerlingen van groep 7 en 8. Gestoken in gekleurde T-shirts streden de leerlingen in Theater De Schalm tegen elkaar. Aan de hand van 30 verkeersvragen werd de verkeerskennis getest door quizmaster Jerre Maas. En met deze verkeerskennis was het prima gesteld! De kinderen wisten zich goed door de 30 vragen heen te slaan,. De eindscores lagen erg dicht bij elkaar.

 

Plaats 1 tot en met 5

De deskundige jury, bestaande uit Paul Konings (gemeente Veldhoven), Theo Martens (Ambassadeur Verkeersveiligheid Metropool Regio Eindhoven) en Geert Baltussen (Veilig Verkeer Nederland) zag dat D’n Opstap uit Lage Mierde het beste scoorde deze ochtend. Met 62 punten waren zij de terechte winnaar! De tweede plaats zat er wel dichtbij met 56 punten: basisschool De Korenaar uit Eindhoven. Basisschool Jacobus uit Eersel had maar 4 punten minder (52), goed voor de derde plek. Daarmee kwam Nutsschool Beneden Beekloop uit Geldrop op de vierde plaats te staan met 51 punten.
De vijfde plaats was voor de basisschool Aan ’t Heike uit Veldhoven met 49 punten.

Gaaf spel

“Het was echt een gaaf spel, zeker nu we gewonnen hebben”, merkt één van de leerlingen van de winnende school lachend op. Ook de leerkrachten zijn enthousiast over de interactieve aanpak: “Dit is echt een leuke manier om extra aandacht aan de verkeersregels te geven. En dat de leerlingen mee mogen doen aan een finale vinden ze leuk en spannend!”