Doe mee aan de Sjees je Shirt ontwerpwedstrijd

Van achterbankgeneratie naar meer kinderen op de fiets. Met de ontwerpwedstrijd Sjees je Shirt krijgt de Brabantse schooljeugd de kans om hét Brabantse fietsshirt te ontwerpen én hun beste idee aan te dragen om meer kinderen op de fiets te krijgen. De wedstrijd start op 15 maart.

Wist je dat 1 van de grootste wielerrondes ter wereld, La Vuelta, naar Nederland komt? In augustus dit jaar doet het peloton van La Vuelta ook Brabant aan. Dit is de uitgelezen kans om kinderen te vertellen over zowel het plezier van fietsen als de gezondheidseffecten ervan én over veiligheid in het verkeer. Daarom organiseren BrabantSport en Ons Brabant Fietst een ontwerpwedstrijd voor alle Brabantse schooljeugd in de bovenbouw van het basisonderwijs; Sjees je Shirt. De wedstrijd start op 15 maart, dus zet het alvast in de schoolagenda.

Creatief aan de slag

Tijdens deze ontwerpwedstrijd gaan kinderen creatief aan de slag met het ontwerpen van een fietsshirt. Een designer verwerkt het winnende ontwerp tot een shirt dat daadwerkelijk in de winkel komt te liggen. Aan de ontwerpwedstrijd is ook een ideeënwedstrijd gekoppeld om meer kinderen op de fiets te krijgen. Hiermee vragen we aandacht voor de zogenoemde achterbankgeneratie die overal naartoe gebracht wordt met de auto. Het doel is kinderen van de achterbank af te krijgen en ze meer te laten fietsen: naar school, sportschool, muziekles et cetera. Van elk verkocht shirt gaat een deel van de opbrengst naar het winnende idee om meer kinderen op de fiets te krijgen. En: voor de kinderen, de klas én de school zijn er mooie prijzen te winnen.