Doe mee met de WEVER-toets

Hoe staat het ervoor met de kennis en vaardigheden van leerlingen uit groep 8 als het om hun deelname aan het verkeer gaat? Daarvoor is de Weg naar Effectieve VERkeerseducatie (WEVER)-toets ontwikkeld. Doe mee aan de WEVER-toets en draag bij aan belangrijke inzichten.

De ontwikkelaars steken graag samen met jullie in heel Nederland de thermometer in onze verkeerseducatie-aanpak voor scholen in het (speciaal) basisonderwijs. Dit wordt wetenschappelijk aangepakt. De WEVER-toets is een online meting, die leerlingen kunnen maken op een computer, laptop of tablet. De toets inclusief instructie duurt maximaal een uur. De toetsafnameperiode is tussen 1 maart en 1 mei (zelf in te plannen).

  Meedoen loont

  Provincies en regio’s willen graag weten hoe het staat met de kennis en vaardigheden van basisschoolleerlingen in het verkeer. Met dat inzicht kunnen zij in de toekomst verkeerseducatie beter laten aansluiten op wat leerlingen nodig hebben. Meedoen is dus belangrijk, en kan lonen. Want onder de scholen die meedoen aan het onderzoek wordt een verzorgde gastles MONO/afleiding in het verkeer in de klas verloot. En voor de leerlingen die meedoen, hebben we een kleine MONO-attentie.

  Meer informatie

  Heb je interesse of wil je meedoen? Lees dan deze informatiebrief of meld je aan bij info@bvlbrabant.nl
  Voor de aanmelding hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • naam school
  • adresgegevens school
  • contactpersoon: naam, e-mailadres en telefoonnummer
  • de verkeersmethode die de school in de klas gebruikt
  • het aantal leerlingen dat aan het onderzoek mee gaat doen in de klas.

  Wil je weten wat voor een soort vragen de leerlingen krijgen? Bekijk hier dan enkele voorbeeldvragen.