Finale verkeersquiz op 10 juni 2020

Vijf basisscholen uit de GGA (gebiedsgerichte aanpak verkeer) regio ’s-Hertogenbosch gaan met elkaar de strijd aan om de titel ‘beste verkeersklas van de regio ’s-Hertogenbosch’. Dat gebeurt op 10 juni 2020 in plaats van op 25 maart.

Veilig Verkeer Nederland organiseert deze finale van de online verkeersquiz 2020. Van 27 november 2019 tot en met 13 maart 2020 hebben 30 scholen, 41 klassen en bijna 1000 leerlingen in GGA regio ‘s-Hertogenbosch de online voorrondes van de verkeersquiz gespeeld. Deze voorronde speelden ze in de eigen klas met gebruikmaking van het smartboard. Zo zijn op een interactieve manier 20 verkeersvragen beantwoord na het bekijken van een foto of een filmpje. Er waren dus maximaal 20 punten per klas te verdienen. Slechts zeven klassen hebben deze maximale score behaald, waarvan er vijf klassen geselecteerd zijn om mee te doen aan de finale: Basisschool De Beemd uit Schijndel, SBO De Maremak uit Boxtel, Prinses Amaliaschool uit Boxtel, Kindcentrum De Terp uit Rosmalen en Kindcentrum De Vlindertuin uit ’s-Hertogenbosch.

De foto is vorig jaar genomen tijdens de finale in Oss.

 

Kennis testen

De verkeersquiz test de kennis van de leerlingen. Bovendien is het belangrijk dat verkeer voor kinderen leuk en spannend wordt. De quiz motiveert de kinderen de regels goed te kennen en toe te passen in reële situaties. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren namelijk voor ruim 90% binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis.

Beste verkeersklas

De regionale finale van de verkeersquiz is wegens het coranavirus verplaatst van 25 maart naar op 10 juni 2020 van 9.30 uur tot 11.30 uur in Theater De Lievekamp in Oss. Hopelijk kan de finale dan wel doorgaan. Dan strijden bovengenoemde vijf scholen om de titel ‘beste Verkeersklas van de regio ’s-Hertogenbosch’. De verkeersquiz wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de GGA regio ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant.