Floor en Fleur Fluor bij start van Roosendaals FLUORfeest

Floor en Fleur Fluor van de Vondelschool in Roosendaal hadden enorm hun best gedaan om alle kinderen van de Vondelschool zo zichtbaar mogelijk naar school te laten komen.

Onder meer met vlogs op het Facebookaccount van de school nodigden ze de leerlingen uit voor hun FLUORfeestje. Ook wethouder Lock was hiervoor uitgenodigd. Hjj mocht de prijzen uitreiken voor de best zichtbaar aangeklede leerlingen. Heel veel ouders en leerlingen gaven gehoor aan deze oproep en heel veel kinderen waren al goed zichtbaar door fluorkleuren, hesjes en reflectie. Dat gold niet voor Ksieje, die helemaal in het zwart was, maar uiteindelijk toch door de kinderen en Floor en Fleur beter zichtbaar werd gemaakt.

Sleutelhanger

Alle basisscholen in Roosendaal vieren komende tijd het FLUORfeest. De boodschap luidt: dat je te voet en op de fiets opvallende fluorescerende kleuren en reflectie moet hebben. Bijvoorbeeld door het dragen van een hesje. Dan merkt een auto je véél eerder op dan wanneer je alleen donkere kleding draagt. Om hierbij te helpen, krijgen alle leerlingen in Roosendaal een opvallende reflecterende en fluorescerende sleutelhanger.