FLUORdag op Den Duin in Made

Op Den Duin in Made hebben ze maandag 28 oktober een FLUORdag gehouden in verband met 'de val op in het donker-actie' in de donkere maanden.

De aftrap van de landelijke fietsverlichtingsactie in 2019 was zaterdag 26 oktober. Dat wass het weekeinde na de herfstvakantie in het zuiden én de zaterdag dat de wintertijd inging. De fietsverlichtingsactie loopt tot de kerstvakantie. Hierbij hoort de campagne vanuit het ministerie met de tekst ‘Ik val op!’

Fluorescerende cadeautje

Marianne Rademakers, verkeerscoördinator Den Duin Made: "In de klassen besteden wij aandacht aan de thema's zichtbaarheid en fietsverlichting in de donkere maanden. Op maandag 28 oktober hebben we hier samen met de kinderen extra aandacht aan besteed en vroegen wij de kinderen die dag in  fluorescerende of goed opvallende ( lichte) kleding naar school te komen. Aan het begin van de schooldag is deze FLUORdag geopend in de kuil met een lied en alle kinderen kregen namens de ouderraad een fluorescerende klittenband om beter op te kunnen vallen in het verkeer. Ze zijn ook in de letters VAL OP!  gaan staan. Dat leverde een mooie foto op vanaf het dak van de school."