FLUORfeest-week in Geertruidenberg

De winterperiode komt er aan en daarom was er vanaf 30 oktober op alle basisscholen én in de kinderopvang in Geertruidenberg een week lang éxtra aandacht voor zichtbaar zijn in het donker.

Wethouder Mike Hofkens verzorgde woensdagochtend 30 oktober op de Vuurvlinder de aftrap door samen met de kinderen van groep 6 een 'Zet je Licht aan' sjabloon bij de fietsuitgang van de school te spuiten.

 

Onopvallende krukken

Ook ging hij met de kinderen mee naar de verduisterde ruimte op de school, waar werd nagebootst hoeveel je ziet met weinig licht. Op de vraag hoeveel krukken er op de tafels stonden, konden de wethouder en ook de kinderen geen goed antwoord geven. Ja, de krukken met een hesje aan, die konden ze wel goed tellen. Maar de krukken die niet verlicht waren of geen reflectie droegen, zagen ze niet. Zo gaat het ook als je in het donker zonder licht of reflectie op straat bent, leerde meneer Rolf Trommelen de kinderen. Als je geen licht op je fiets hebt en geen reflecterende of lichte kleding aan hebt, word je pas héél laat gezien door andere weggebruikers en dat kan dan ook té laat zijn.

Opvallende sleutelhanger

Alle kinderen kregen van de wethouder een reflecterende sleutelhanger om aan jas of tas te hangen, waarmee ze nog beter opvallen in het verkeer. Echt gebruiken dus! was zijn advies.
Trouwens, ook alle andere leerlingen van de Vuurvlinder en de leerlingen van de overige basisscholen ontvangen deze nuttige gadget. Hierna controleerden 4 verkeersouders alle fietsen van de kinderen grondig op de aanwezigheid van reflectie en fietsverlichting met als belangrijkste doel: iedereen veilig en zichtbaar de winter door.