Flying Dutch Car wint Mobility Challenge

Basisschool De Korenaar in Helmond heeft de Mobility Challenge voor het basisonderwijs gewonnen. Leerlingen uit plusklas 7 bedachten de 'Flying Dutch Car': een auto die kan rijden op zonne-energie en zweven op magneten.

De videopresentatie van De Korenaar werd tijdens de Dutch Design Week door circa 100 inwoners, professionals en bestuurders gekozen tot winnaar. 

De school heeft een drone, 3D-printer of een andere prijs naar keuze gewonnen, ter waarde van 1000 euro. Christophe van der Maat, gedeputeerde mobiliteit en samenwerking van de provincie Noord-Brabant, komt op 7 december met een Mobility College naar de winnende klas toe om met de leerlingen in gesprek te gaan over de toekomst van mobiliteit.

Toekomstideeën

De ‘challenge’, georganiseerd door de provincie Noord-Brabant, zette scholen en leerlingen aan het denken over de toekomst van mobiliteit. Hoe verwacht de volgende generatie in 2030 naar school of naar werk te gaan? Leerlingen werden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan en hun toekomstideeën zelf vorm te geven. In de maand september gingen de volgende basisscholen hiermee aan de slag: het Montessori Helmond, Arenberg Zevenbergen, de Plataan Oirschot, Kleine Beer Berlicum, de Korenaar Helmond, Oudendijk Woudrichem, St. Jozef Rijen, de Kwartiermaker Den Bosch, Kikkenduut Oisterwijk en Wildschut Gilze. Dit leverde bijna 20 toekomstideeën op.

Finale tijdens Dutch Design Week

Uit alle inzendingen zijn drie inzendingen (van Kleine Beer Berlicum, de Korenaar Helmond en Oudendijk Woudrichem) genomineerd voor de finale die plaatvond tijdens de Dutch Designweek in Eindhoven op woensdag 25 oktober. Een speciale bijeenkomst sloot een jaar lang nadenken en praten over de toekomst van mobiliteit af. Circa honderd inwoners, professionals en bestuurders bekeken tijdens die bijeenkomst de presentaties van de genomineerde kandidaten en stemden op wat volgens hen ‘het beste idee’ was.