Gestart: Veilig weer naar school week

Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen en wethouder Mark Du Maine gaven 31 oktober het startsein voor de Veilig weer naar school week. Dat gebeurde bij de Dr. Landmanschool in Helvoirt.

De vakantie is voorbij, dus het is tijd voor actie! De straten lopen weer vol met auto’s, fietsers en voetgangers op weg naar school of het werk. Al die drukte is best even wennen. Ruim 400 Brabantse basis- en middelbare scholen doen daarom mee aan de Veilig weer naar school week.

Zet je fietsverlichting AAN

Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen en wethouder Mark Du Maine waren op de Dr. Landmanschool in Helvoirt om het startsein te geven voor deze Veilig weer naar school week. In de campagneweek na de herfstvakantie staat fietsverlichting centraal. Hiermee haken we aan op de landelijke campagne AAN in het donker. Vooral met het ingaan van de wintertijd op 30 oktober staat niet iedereen stil bij hoe vroeg het al donker is. Dus stappen er velen op de fiets zonder licht. Dat i hartstikke gevaarlijk. Want door goede fietsverlichting te gebruiken, neemt de kans dat je bij een ongeval betrokken raakt met 20% af.

 

Veilig gedrag

De Veilig weer naar school week is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers, BVL Brabant en TotallyTraffic. Deze campagne start na elke schoolvakantie en behandelt de thema’s op het gebied van verkeersveiligheid die op dat moment actueel zijn. Het doel blijft altijd hetzelfde: weggebruikers helpen naar veilig gedrag in het verkeer.

Boodschap gedeputeerde