Gezocht: versterking voor het BVL-beoordelingsteam

Vacature voor een auditor

Lever jij ook graag een bijdrage aan de verkeersveiligheid in Brabant? Werk jij ook zo graag met scholen en digitaal? Word auditor bij het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL).

Het Label is hét bewijs dat verkeersveiligheid structureel deel uitmaakt van het schoolbeleid. De auditor controleert op afstand de zelfscore van scholen, het zogenaamde Digitaal ActiviteitenPlan (DAP). Scholen controleren vanaf 1 september 2017 zélf of ze het gewenste BVL-niveau behouden. Het BVL-beoordelingsteam houdt steekproefgewijs controles om te kijken of de scores en bewijzen kloppen die de scholen hebben ingevuld. De auditors helpen daarnaast nieuwe scholen op weg, beoordelen scholen die voor een eerste keer het Label halen en praten mee over BVL-stappen en criteria met hun scherpe, vaak onderwijskundige blik.

Taken van de auditor

Eén van de huidige auditors heeft aangegeven het kalmer aan te willen gaan doen, daarom zoeken wij uitbreiding van het team. Je wordt lid van de BVL-beoordelingscommissie. Die komt minstens 3 keer per jaar samen: in maart, juni en november.

  • Je helpt nieuwe scholen op weg naar brons, zilver en goud bij een eerste intake.
  • Je toetst/audit digitaal het DAP van ongeveer 20-30 scholen, de piek van de steekproef ligt tussen juli en november. Je stuurt scholen een verslag en controleert eventueel nog een keer.
  • Nieuwe Labels worden het hele jaar door beoordeeld, het gaat om gemiddeld 1 tot 2 nieuwe Labels per maand.
  • De digitale audits worden in de BVL-commissievergadering van november besproken.
  • Je bezoekt op verzoek van de projectleider BVL-scholen voor intake- of maatwerk gesprek of BVL-uitreiking. Het grootste deel van de scholen in Brabant doet al mee en heeft het Label. Het gaat om kleine aantallen per kwartaal.
  • Op verzoek van de projectleider BVL voer je telefonisch een adviesgesprek met scholen. Het gaat om kleine aantallen per kwartaal.
  • Voor een audit ben je ongeveer 4 uur per school kwijt.
  • Een uitreiking en intake is op locatie, dit kost gemiddeld 2 uur per school.
  • Je werkt op basis van een vrijwilligersvergoeding.
  • Je hebt in elk geval affiniteit met verkeersveiligheid, onderwijs en je bent digitaal vaardig.

Interesse in deze uitdagende taak? Neem dan contact op met info@bvlbrabant.nl. Op verzoek kunnen we het profiel sturen dat bij een auditor hoort.

Over het BVL

Kinderen zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Elk jaar zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Meer dan een hele schoolklas laat daarbij het leven. Zij moeten daarom leren veilig aan het verkeer deel te nemen. Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is er in 1997 een keurmerk in het leven geroepen: het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) met het beeldmerk SEEF de Zebra toont aan dat een school zich inzet voor verkeerseducatie en -veiligheid rond de school. Het BVL biedt basisscholen en gemeenten de helpende hand om structureel en meer op de praktijk van alle dag gerichte verkeerslessen te geven. Het BVL-netwerk bestaat uit een bundeling van krachten van organisaties die intensief met elkaar samenwerken, zoals gemeenten en VVN-afdelingen, en voor efficiënte ondersteuning aan scholen zorgen.