Het regent brons, zilver en goud

Scholen halen voor het eerst digitaal het eerste Label

De meeste BVL-scholen hebben de afgelopen weken hun digitaal activiteitenplan 2017-2018 afgerond. Het is voor iedereen heel erg wennen. Maar als scholen het DAP op tijd klaar hebben, vinden ze meteen na de schoolvakantie een bronzen, zilveren of gouden Label in hun inbox. Digitaal.

Ook voor de auditors breekt met de digitalisering een nieuwe tijd aan. Sinds 1 juli voeren zij een digitale steekproef uit. Voor auditor Marion van Hoof was het extra spannend, want zij moest ook meteen scholen digitaal beoordelen voor hun eerste Label: Talentrijk en Silvester/Bernadette in Helmond en Kindcentrum de Parel in Heeze.

Goed overweg

Marion’s ervaring is dat de scholen en zijzelf goed met het digitale systeem kunnen werken. De DAP’s van allebei de scholen waren goed gevuld. Soms was het nog zoeken naar het juiste bewijs, omdat de BVL-activiteiten nog niet helemaal in het digitale archief terecht waren gekomen. Marion verwacht dat dat na dit eerste jaar veel beter gaat. Want alle scholen werken natuurlijk zelf ook zoveel mogelijk digitaal en kunnen het bewijsmateriaal het komende schooljaar veel beter archiveren volgens de onderdelen van het DAP.

Drie keer brons

Haar indruk was dat de scholen goed met deze nieuwe tool konden werken. Het contact verliep via de e-mail uitstekend. En als het nodig is, was er altijd nog 'gewoon' de telefoon om zaken samen te bespreken. Het eindresultaat van de beoordeling was dat de drie scholen ‘brons’ behaalden. Auditor Marion ziet bij een volgende toetsing nog wel graag een kwaliteitsslag rondom de praktische activiteiten terug. Maar voor nu "Van harte gefeliciteerd met brons en ga zo door!", aldus Marion.

Feedback

Ook auditors Jurrien van Veer en Joop van Tongeren beoordelen op dit moment nog nieuwe scholen, dus ook het aantal Labels zal in Brabant de komende tijd weer groeien. Deze eerste toetsing levert uiteraard ook de nodige feedback op waarmee het BVL-team een optimalisatie van het DAP kan doen.

DAP nog niet af?

Lukte het niet om het DAP voor 1 juie af te ronden? Dan verschijnt er geen bronzen, zilveren of gouden Label in de inbox om te delen op de website of in de digitale nieuwsbrief van de school. Is het DAP alsnog af of zijn er nog vragen over, stuur dan een e-mail naar info@bvlbrabant.nl

Feestelijke uitreiking

Talentrijk, Silvester/Bernadette en De Parel kunnen in elk geval een feestje organiseren, want scholen die voor de eerste keer het Label behalen, krijgen het emaille SEEF-bord voor aan de muur uit handen van de BVL-auditor.