Kinderen van AZC Oisterwijk vallen op

Vorige week besteedden alle scholen in de gemeente Oisterwijk aandacht aan zichtbaarheid in het verkeer. Ook de AZC-basisschool deed mee.

Het AZC ligt afgelegen en bewoners moeten vaak door donkere gedeeltes lopen of fietsen. Daarom is zichtbaarheid heel belangrijk.

Rollenspel

In een donkere speelzaal merkten de leerlingen hoe belangrijk het is om gezien te worden in het verkeer. Tijdens een rollenspel zagen ze het gevaar van donkere kleding en hoe een fluorescerend hesje kan helpen. Daarnaast zagen ze hoe belangrijk het is om voor- én achterlicht op je fiets te hebben. Alle leerlingen hebben een praatplaat met 2 foto’s mee naar huis genomen, om ook thuis te vertellen (in hun eigen taal) hoe belangrijk het is om op te vallen.

Wijkagente op bezoek

Tijdens 1 van de lessen kwam de wijkagente langs. Zij besprak nogmaals het belang van zichtbaarheid. Naast de complimenten voor hun interesse, gaf ze de kinderen ook fluorescerende spullen mee. De scholen hopen dat alle kinderen van Oisterwijk in deze donkere tijd zich zichtbaar over straat zullen verplaatsen en zij hun familie helpen dit ook te doen.