Label voor basisschool De Rietvink

Basisschool De Rietvink in Breda is sinds begin september geLabeld. Gefeliciteerd.

Op woensdag 9 september was het dan eindelijk zover: basisschool De Rietvink ontving het felbegeerde Brabants VerkeersveiligheidsLabel. Dit is het bewijs dat de school op een goede manier aandacht besteedt aan verkeersonderwijs. Dat doen ze er natuurlijk al veel langer, maar nu is zijn alle activiteiten in kaart gebracht en verzameld in het digitale activiteitsplan. Wat vooral een goed inzicht is, is het feit dat verkeersonderwijs geen op zichzelf staand onderdeel is. Je kunt het gemakkelijk integreren met andere onderdelen van het onderwijs. Bijvoorbeeld als een groep met de fiets op kamp gaat, dan is er ook specifieke aandacht voor het veilig fietsen en de verkeersregels onderweg. Zo ook als er vanuit school wandelingen georganiseerd zijn. Het is vooral belangrijk dat kinderen inzien dat ze altijd zelf goed moeten kijken en nadenken. En dat je er nooit zomaar vanuit mag gaan dat iedereen zich aan de (verkeers)regels houdt.

Een feestje

Het ‘samen vieren’ neemt een belangrijke plaats in op De Rietvink. Ook deze uitreiking was een feestje. Alle kinderen zaten in de centrale hal. Het podium was aangekleed met verkeerslichten en -borden. Meneer van der Veer reikte het bord, dat inmiddels aan de gevel hangt, uit aan de oudste en jongste leerling van de school. De wijkagent, mevrouw Rovers, was er ook. Dit omdat zij het belangrijk vindt dat kinderen zien dat de politie verkeersonderwijs serieus neemt. Na de uitreiking kreeg elk kind (en ook elke volwassene) een heerlijk versgeschept ijsje om het vieren compleet te maken.

Kortom: aandacht voor verkeersonderwijs blijft een belangrijke rol spelen op De Rietvink. Ze hebben het Label verdiend, nu moeten ze het blijven behouden!