Label voor OBS Van der Heijden

OBS van der Heijden in Waalwijk geeft - net als veel andere scholen- verkeersonderwijs. Ze doen dat op een zodanige manier, dat ze op 17 januari het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) kregen uitgereikt uit handen van BVL-auditor Jurriën van der Veer. Bij deze overhandiging was ook de gemeentelijke coördinator Leo de Jong aanwezig.

De school heeft zich in het afgelopen schooljaar aangesloten bij de BVL-werkgroep in Waalwijk. Het doel was om binnen 3 jaar het Label te behalen. Daarvoor moest de school naast verkeersonderwijs ook allerlei andere activiteiten ondernemen in het kader van verkeer, zoals het verkeersexamen in groep 7-8, verkennen van de buurt als voetganger, fietskeuringen, fietsparcours….

Voortvarend opgepakt

De BVL-commissie van deze school heeft deze zaken voortvarend opgepakt. Zó voortvarend, dat de school in oktober het digitaal activiteitenplan van 2017-2018 en de evaluatie daarvan indiende bij de BVL-beoordelingscommissie. Deze commissie gaf in november 2018 de school een positief oordeel. De school voldoet aan de voorwaarden om zich BVL-school te mogen noemen. Naast het Label kreeg de school ook nog een leuk bedrag, dat de school aan verkeersactiviteiten gaat besteden. De school stelt zich ten doel om net als alle andere BVL-scholen jaarlijks verkeersactiviteiten te ondernemen om de kinderen bewuster te maken van hun verkeersgedrag.