Mega FLUORfeest

In samenwerking met OBS De Wizzert uit Zeeland organiseerde Brabant gaat voor NUL verkeersdoden op vrijdag 29 november een opvallend leuk feest.

Doel van dit FLUORfeest: bewustwording en gedragsverandering. Zet je licht aan op de fiets, maar zorg als voetganger ook dat je zichtbaar bent. Dat maakten leerlingen van De Wizzert zelf mee én dat lieten ze zien aan alle aanwezigen. De kinderen van de basisschool liepen een kleurrijke en opvallende FLUORrun: over het blacklight parcours in de gymzaal lieten ze zien hoe goed ze kunnen opvallen.

Het belang van zichtbaarheid

Het feest begon al in de ochtend. Alle groepen bezochten de ‘fluordames’ die iedereen schminkten met speciale fluorschmink. Daarna was het per tweetal op naar de photobooth, waar je een leuke herinnering aan de dag kon laten maken. In de klas bespraken de docenten het hoe en waarom van de obstakelrun die die middag in de gymzaal zou plaatsvinden. Ze benadrukten het belang van zichtbaar zijn in het verkeer: met behulp van fietslicht en opvallende kleding.

FLUORrun

Om half 12 startte de run. Per 2 groepen legden de kinderen een parcours af van verlichte gymtoestellen. Na elk rondje kregen ze een stempel op een speciale fluor-stempelkaart. Leerlingen van alle leeftijden renden met veel enthousiasme over het parcours om zoveel mogelijk stempels te halen. De gymdocenten van OBS de Wizzert begeleidden de kinderen veilig door het parcours en moedigden ze aan.

Kleurrijke cooling-down

Na de laatste run verzamelden alle groepen en ouders zich op het grasveld. Daar sprak Jeu Verstraaten, wethouder van Boxmeer en verkeersveiligheidsambassadeur van de regio, de kinderen toe over zichtbaar zijn in het verkeer. De gymdocenten sloten de dag feestelijk en kleurrijk af met een speciale cooling-down voor de hele school. De juffen schoten daarbij kleurig holi-poeder de lucht in. Er waren veel positieve reacties en alle kinderen beleefden een spectaculair avontuur op het fluorescerende parcours in de gymzaal. “Apenkooien 3.0!”, aldus een superenthousiaste leerling van De Wizzert.