Regionale finale verkeersquiz regio 's-Hertogenbosch

In de regio 's-Hertogenbsch gaan 5 basisscholen op woendag 27 maart met elkaar de strijd aan om de titel ‘Beste verkeersklas van de regio ’s-Hertogenbosch’. Dat gebeurt van 9.30 uur tot 11.30 uur in Theater De Lievekamp in Oss.Veilig Verkeer Nederland organiseert deze finale van de online ver-keersquiz 2019.

Van 15 januari tot en met 15 maart 2019 hebben 25 scholen, 41 klassen en bijna 1000 leerlingen in de regio ‘s-Hertogenbosch de online voorrondes van de verkeersquiz gespeeld. Dat gebeurde in de eigen klas met gebruikmaking van het smartboard. Op een interactieve manier werden zo 20 verkeersvragen beantwoord na het bekijken van een foto of een filmpje. Er waren dus maximaal 20 punten per klas te verdienen.

5 finalisten

Slechts 3 klassen hebben deze maximale score behaald: die klassen staan dus vanzelfsprekend in de finale. Het gaat om de Th. J. Rijkenschool uit Elshout, basisschool De Touwladder uit Sint-Michielsgestel en de Mariaschool uit Vinkel. De andere 2 finalisten zaten er heel dichtbij met elk 19 punten: basisschool De Heijcant uit Schijndel en basisschool St. Lambertus uit Haren.

Reële situatie

De verkeersquiz test de kennis van de leerlingen. Bovendien is het belangrijk dat verkeer voor kinderen leuk en spannend wordt. De quiz motiveert de kinderen de regels goed te kennen en toe te passen in reële situaties. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren namelijk voor ruim 90% binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis.

Juryleden

Bestuursleden van Veilig Verkeer Nederland District Noord-Brabant, Ricardo Dorst en Geert Baltussen, Mariëtte Meulenbroek van het team verkeersveiligheid van de provincie Noord-Brabant en coördinator van GGA regio ’s-Hertogenbosch Juliette van Baar zitten in de jury tijdens de finale.