Remwegdemonstratie in Loon op Zand

Veilig Verkeer Nederland houdt donderdag 21 juni een remwegdemonstratie voor alle leerlingen van groep 8 van Loon op Zand.

Wordt er te hard gereden? Maken de ouders van de kinderen zich zorgen om de kinderen die niet veilig in de buurt kunnen spelen of die niet veilig naar school kunnen? Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem bij Veilig Verkeer Nederland. Terwijl je juist zou willen dat kinderen veilig buiten kunnen spelen en veilig zelfstandig van en naar school kunnen komen. Met een remwegdemonstratie laat Veilig Verkeer Nederland zien welk effect snelheid heeft op de remweg van een auto.  De instructeur laat eerst zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 kilometer per uur, en daarna bij 50 kilometer per uur. Het wordt dan voor iedereen duidelijk dat te hard rijden in een woonwijk levensgevaarlijk is.

Gratis

Wanneer: donderdag 21 juni 2018.
Waar: Eftelingsestraat Kaatsheuvel, verbindingsstraat tussen Bernsehoef en Kegelaar.
Kosten: de demonstratie wordt gratis aangeboden door VVN afdeling Loon op Zand.
Tijden: 09.15 uur Kinderboom – Touwladder – Start – Theresia; 10.45 uur Vaert – Bussel – Klimop; 13.30 uur Blokkendoos – Lage Weijkens – Vlinderboom.
          De totale demonstratie duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur per keer.

Doet jouw school ook mee? Neem contact op met Jos Hermsen >