Save the date: digitale bijeenkomst over het DAP

Denk je dat het DAP veel werk is? Heb je het invullen van het DAP net overgenomen van een collega? Wil je weten wat goede alternatieven zijn voor de BVL-criteria in coronatijd? Noteer dan alvast 27 januari 2022 in jouw agenda. Dan geven Rian Snijder en Ronald Soemers online een sessie over het DAP.

Onderwerpen van gesprek zijn wat het DAP is, waarom het DAP belangrijk is voor de school, hoe het DAP werkt en wat de tips en trics zijn. We verzamelen tijdens deze sessie via de chatfunctie meteen ook jullie vragen en komen daar dan later in een nieuwsbrief weer op terug. Dus nieuwsgierig of koudwatervrees voor het DAP? Doe dan mee. We laten nog weten via welke link je de sessie kunt gaan volgen. Kun je niet op de 27ste? Geen probleem. We nemen de sessie op zodat je het kunt terugkijken.

Het DAP kortgezegd

Het digitaal activiteitenplan (DAP) is een plan waarin de school aangeeft hoe ze wil gaan scoren op de 25 BVL-criteria: brons, zilver of goud. Aan het einde van het schooljaar moet het DAP bij de gemeente worden ingeleverd om te kunnen beoordelen of de school het opgegeven niveau ook daadwerkelijk heeft gehaald. Dat is belangrijk om subsidie te kunnen krijgen Dit is een vriendelijke manier van verantwoording zonder vooraf begrotingen te moeten maken en achteraf met bonnetjes dit allemaal te moeten verantwoorden (zo ging het vroeger bij BVL). Het DAP met ingevulde of toegevoegde verantwoordingen is meteen ook een digitaal dossier voor de school. Dat is handig in deze tijd van steeds meer thuiswerken. Het DAP is online op te vragen, op afstand in en aan te vullen en we bewaren het een aantal jaren. Dus handig voor de school bij overdracht en als archief.