Veilig weer naar school week over snelheid

Download vandaag nog het gratis campagnemateriaal van de Veilig weer naar school week. Die is van 8 tot en met 12 mei, meteen na de meivakantie. In die week staat het thema snelheid centraal. Net als heel Nederland, want we sluiten aan bij de landelijke campagne Kom Veilig Thuis.

Op de NUL-site is een speciale pagina ingericht om van deze Veilig weer naar school week een succes te maken. Daarop lees je onder meer achtergronden, weetjes, opdrachten voor in de klas en de toolkit. De toolkit bevat divers campagnemateriaal dat je gratis kunt downloaden: campagneposters, ouderbrochures, een kleurplaat, teksten voor verschillende kanalen, uitingen voor socialmediakanalen en televisieschermen op school.

Meer informatie

Bezoek de volgende pagina's:

Te hard rijden

Tijdens deze Veilig weer naar school week staat de ‘Hou je aan de snelheid’-campagne centraal. Deze landelijke campagne richt zich op automobilisten die de wet licht overtreden en maximaal 10 tot 15 kilometer per uur te hard rijden. Omdat ze met het verkeer meegaan of gewoon ongemerkt harder rijden dan toegestaan. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar het verhoogt de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk. Zeker in het geval van een botsing met kwetsbare verkeersdeelnemers te voet, op de fiets of op de scooter.

Help jij ook mee?

Om het thema snelheid in het verkeer goed onder de aandacht te brengen van de leerlingen (en ouders/verzorgers), zijn op de website allerlei nieuwe communicatiemiddelen beschikbaar gemaakt. Daarnaast treffen jullie op de website ook veel meer informatie over de ‘Hou je aan de snelheid’-campagne. En tips & tricks om het onderwerp in de klas of bijvoorbeeld via ouderbrieven uit te leggen. Immers, een veilige schoolomgeving begint bij de ouders zelf.

Dank voor jullie hulp

De Veilig weer naar school week is een belangrijke campagne waarin de provincie Noord-Brabant samenwerkt met het onderwijs. Met de invulling ervan werken we aan de ambitie van NUL verkeersslachtoffers in Noord-Brabant. Ieders bijdrage hierbij is van belang. Hebben jullie nog feedback of tips laat het ons vooral weten via een berichtje aan ons. Want samen maken we deze campagne een succes en alle input daarvoor is zeer welkom. Ook jouw actie telt!