Verkeersexamen Oss

VVN afdeling Maasland (regio Oss) houdt van maandag 8 tot en met maandag 15 april (met uitzondering van vrijdag 12 april in verband met de koningsspelen) weer het praktisch verkeersexamen voor de leerlingen van het basisonderwijs uit haar werkgebied.

In het totaal kleuren circa 1300 deelnemers uit de gemeenten Oss en Bernheze (met daarbij ook Nuland en Vinkel) enkele van de drukst bereden straten van Oss oranje met hun hesjes. Zij laten zien dat zij de verkeersregels kennen en kunnen toepassen. De brandweerkazerne in Oss is elk jaar het start- en eindpunt van de verkeersexamens. Dit jaar is  route anders dan anders. Met de aanleg van een rotonde in de Molenstraat bij museum Jan Cunen verdween het voorsorteren richting Raadhuislaan. Hierdoor moest de route gewijzigd worden om voldoende zwaarte in het praktisch verkeersexamen op te nemen.

Met medewerking van:

De organiatie heeft voor de bemensing van de controleposten langs het examentraject een jarenlange samenwerking met Het Hooghuis. Derdejaars leerlingen van de studierichting Dienstverlening en Producten verlenen hun medewerking hieraan. Ook dit jaar verlenen medewerkers van IBN Facilitair hun diensten om de organisatie van het praktisch verkeersexamen op het brandweerterrein soepel te laten verlopen.

Het is van groot belang dat een kind het verkeer en verkeersomstandigheden leert beoordelen op ‘wat is veilig’ en ‘wat niet’. Wanneer de deelnemers slagen voor het schriftelijk en het praktisch verkeersexamen behalen zij het felbegeerde verkeersdiploma. Hopelijk begeven zij zich daarna met de opgedane kennis veilig in het verkeer.