Verkeersexamen voor 266 leerlingen in Zevenbergen

Een spannende dag voor 266 Moerdijkse leerlingen afgelopen vrijdag 14 april! Het was de dag van het praktisch verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in Zevenbergen. Daar deden 11 Moerdijkse basisscholen uit Klundert, Standdaarbuiten, Zevenbergen en Zevenbergschen aan mee.

De eerste deelnemers stonden al om 08.30 uur aan de start. Wethouder Danny Dingemans heeft met de leerlingen gesproken over het belang van veilig verkeersgedrag. Veel van hen gaven aan flink geoefend te hebben. Na een uitleg van de VVN-vrijwilligers mochten zij op pad. Uiteraard met gelukwensen van de wethouder en luide aanmoedigingen van klasgenoten en docenten.

Iedereen geslaagd

Tijdens het praktijkexamen lieten de kinderen zien dat ze veilig op de fiets door het verkeer kunnen. De route bevatte allerlei verkeerssituaties, zoals kruisingen, rotondes en verkeerslichten. Op diverse locaties tijdens de route hielden ouders en buurtpreventisten nauwgezet in de gaten hoe de kinderen zich gedroegen. Zij mogen trots zijn, want alle kinderen die hebben deelgenomen aan het verkeersexamen in Zevenbergen zijn geslaagd. Van harte gefeliciteerd