Verkeersplein van ANWB geopend in Breda

De winnaar van het ANWB Verkeersplein in de provincie Noord Brabant is KBS Petrus en Paulus in Breda. Van harte gefeliciteerd!

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer en moeten daarover nog veel leren. Daarom is de ANWB in het kader van de campagne ' Elk kind veilig op de fiets' de actie ' een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein' gestart. Daarbij maakte 1 school per provincie kans op een verkeersplein. Meer dan 300 scholen streden om een verkeersplein en er zijn bijna 120.000 stemmen uitgebracht. Alle twaalf ANWB Verkeerspleinen (in elke provincie 1) zijn inmiddels aangelegd en feestelijk geopend. Zo ook die in Breda.

 

Ruimte voor ervaring

Het ANWB Verkeersplein heeft als voornaamste doel kinderen van groep 1 tot en met 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Zodat ze straks goed voorbereid de weg op kunnen. Het verkeersplein bevat onder meer een rotonde, een zebrapad en verkeersborden.

Verantwoord en veilig

Maartje Slegers - Schalk, locatiedirecteur van KBS Petrus en Paulus: "We zijn een school dichtbij het centrum van Breda. Dit betekent dat er rondom de school veel beweging is als het gaat om verkeer. We zijn zeer verheugd dat wij het ANWB Verkeersplein hebben gewonnen! Nu kunnen onze leerlingen binnen de veilige setting van het schoolplein oefenen hoe zij op verantwoorde en veilige manier kunnen deelnemen aan het verkeer. Het is een prachtige en zeer waardevolle aanvulling op het huidige verkeersaanbod."