Win een snelheidspakket

Maak kans op een gratis snelheidspakket door mee te doen aan de scholenactie 'sta stil bij snelheid'. Het BVL geeft vijf remwegdemonstraties en vijf scholensets 'Bedankt dat je langzaam rijdt' weg om aandacht te vragen aan weggebruikers om bij de school niet te hard te rijden.

De eerste tien scholen die zich aanmelden voor een snelheidspakket krijgen er eentje gratis. Je moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • beschrijf in een e-mail kort hoe belangrijk het thema snelheid voor de school is en hoe de school in 2018 het thema snelheid gaat aanpakken;
  • omschrijf kort hoe je de lesbrief snelheid in de klas gaat gebruiken;
  • omschrijf kort welk snelheidspakket de voorkeur heeft en waarom;
  • geef aan om welke school het gaat, met schoolnaam, contactpersoon en contactgegevens (telefoonnummer en e-mailadres).

Verkeersgedeputeerde Christophe van der Maat brengt hoogstpersoonlijk één pakket op 17 mei van 09.00 tot 11.00 op school. Van alle scholen die uiteindelijk een pakket ontvangen, willen we graag een kort sfeerverslag met een foto ontvangen voor op de BVL-site.

Scholenset 'Bedankt dat je langzamer rijdt'

Scholen kunnen met dit pakket richting ouders, passanten en buurtbewoners extra aandacht besteden aan het gevaar van snel rijden langs de school. Niet door met het vingertje te wijzen, maar door de positieve boodschap 'Bedankt dat je langzamer rijdt' uit te dragen.

De scholenset bestaat uit:

  • 8 sandwichborden (om aan bijvoorbeeld lantaarnpalen te bevestigen);
  • 20 raamposters (en 1 PDF bestand hiervan);
  • 200 flyers (en 1 PDF bestand hiervan);
  • een groot spandoek van 7 bij 1 meter.

Remwegdemonstratie

Wordt er te hard gereden? Maken de bewoners zich zorgen om de kinderen die niet veilig in de buurt kunnen spelen? Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem bij Veilig Verkeer Nederland. Terwijl je juist zou willen dat kinderen veilig buiten kunnen spelen en veilig zelfstandig van en naar school kunnen komen. Met een remwegdemonstratie laat Veilig Verkeer Nederland zien welk effect snelheid heeft op de remweg van een auto. Er komt een VVN-instructeur langs op school. Die laat zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 kilometer per uur, en daarna bij 50 kilometer per uur. Het wordt dan voor iedereen duidelijk dat te hard rijden in een woonwijk levensgevaarlijk is. Bekijk hieronder het filmpje over een remwegdemonstratie en scroll daarna nog even verder naar beneden...

Zelf bestellen

Ben je school nummer elf of meer? Dan kun je zélf een snelheidspakket afnemen van de BVL-subsidie. Een remwegdemonstratie bij VVN kost € 350. Klik voor meer informatie hier voor de VVN-afdeling Brabant

De scholenset 'Bedankt dat je langzamer rijdt' kost € 544,50 inclusief BTW en inclusief verzendkosten. Bestellen doe je hier, contactpersoon is Alex Vlieland. Vermeld wel eventjes dat het om het BVL in Brabant gaat! De levertijd is circa 10 werkdagen. De PDF van de raamposter/flyer ontvang je na de bestelling per e-mail.