Winnaars Sjees je Shirt bekend

Mike Nieuwkoop (11 jaar) uit Eethen en Niek de Bruijn (11 jaar) uit Kruisland zijn dé winnaars van de ontwerpwedstrijd Sjees je Shirt.

Tijdens deze wedstrijd kreeg de Brabantse jeugd van 9 tot en met 13 jaar de kans om hét Brabantse fietsshirt te ontwerpen en het beste idee in te dienen om meer kinderen op de fiets te krijgen. De jury koos Mike zijn design tot winnend ontwerp. Dat is inmiddels omgetoverd tot een wielershirt dat daadwerkelijk te koop is, online > en vanaf het voorjaar in de Brabantse Decathlon-vestigingen. De jury vond het idee van Niek (11) het beste. Zijn tekening gaat over veiligheid van de fietser in het verkeer, met daarbij een verkeersbord als instrument. Heel belangrijk, want als je fietst wil je dat natuurlijk veilig doen. Nieks ontwerp vormt de basis van een concept dat ervoor zorgt dat meer kinderen vaker én veiliger gaan fietsen. De opbrengst van de verkoop van hét Brabantse fietsshirt wordt gebruikt voor de uitvoering van het beste idee.

Echt gaaf

Een jury bestond uit voormalig topwielrenner Lars Boom, gedeputeerde Mobiliteit Christophe van der Maat en designer (én voormalig wielrenster) Iris Slappendel. Zij kozen uit zo’n 250 inzendingen de winnaars. Mike en Niek zijn thuis verrast en ontvingen uit handen van Lars Boom het prijzenpakket en een persoonlijke videoboodschap met felicitaties van de gedeputeerde. Van der Maat vindt het nieuwe Brabantse fietsshirt “echt gaaf: Het kiezen van een shirt en een idee was niet zo makkelijk, want er waren een heleboel goede inzendingen. Tegelijkertijd kunnen we met deze campagne verkeersveiligheid onder de aandacht brengen en hopelijk kinderen ervan overtuigen dat fietsen leuk en gezond is. Het is daarnaast goed om te zien dat aan dit project naast overheid en scholen ook bedrijven meedoen. Zo pakken we samen maatschappelijke uitdagingen in Brabant op”, reageert hij.

Downloads